MATKAN JÄLKEISIÄ AJATUKSIA

”Pieni palanen Irania nähty ja koettu: päiväkausia kestänyt mahatauti, Damavandin huiputus kovassa tuulessa ja pakkasessa, pari päivää istuttu bussissa, jossa lämpötila lähenteli 40 astetta. Viikossa nähtiin ja koettiin niin paljon, että sen sulattelemiseen kuluu kuukausia. Ja näistä kaikista huolimatta tai niistä johtuen huippureissu huipputyyppien kanssa.”

Keijo Kangasluoma, 16.6.2014 Kokkola

P1040993

 

Sunnuntaina illalla väsytti, 36 h edellisestä heräämisestä ja päivään on mahtunut VAIKKA MITÄ.
Maanantai meni vielä ”horroksesssa”, flashbackejä tuli silloin tällöin.
Nyt tiistaina kroppa ja mieli ovat edelleen väsyneet, tuntuu epärealistiselta. Seesteinen onnellisuus kuitenkin päällimmäisenä.

Ensimmäisenä tulee mieleen kuinka paljon media vie ja muokkaa mielipiteitä sekä käsityksiä. Iran ei ole lainkaan sellainen maa mitä me oltiin kuviteltu.
Jos Teheranin katukuvasta poistaa muutaman asian (naisten vaatetuksen ja arabiankieliset tekstit) katukuva voisi yhtä hyvin olla esim. Ateena. Ei sotilaita, ei aseistettuja poliiseja, rajamuodollisuudet kuin mikä maa tahansa.
Iran on valtava maa (3 x Ranska) ja tarjoaa melkein mitä vaan. Eräämaatakin, mutta laskettelukeskuksia, metsiä, rantoja, saaria, vuoria luontoa, eläimiä, historiaa, nähtävyyksiä…
…ja ne ihmiset! Me luimme kyllä että Iranilaiset ovat ystävällisiä, auttavaisia, luotettavia, vieraanvaraisia, uteliaita jne, mutta siitä huolimatta vastaanotto yllätti täysin. Ei ollut markkinointipuhetta. Hieno kansa.

Lauantaina illalla (yöllä) kun istuttiin bussiin mieleenpainuvan jäähyväisillallisen jälkeen kaikille iski haikeus. Nyt se loppuu. Hetken aikaa meni ennen kuin tavanomaiset vitsit ja jutut taas lensivät.

Todella hieno reissu. Tässä riittää sulattamista.

John Hagnäs, 17.6.2014 Kokkola

P1050206

Omalta osaltani voin todeta, että matka oli huikea ja kokemusrikas. Kokemaamme emme edes vielä osaa sulattaa / arvostaa riittävällä tasolla. Päällimmäisenä ehkä tietty haikeus ja tyhjä olo hienosta ”seikkailusta”. Matka sijoittuu ehdottomasti kärkipäähän kokemistani. Erityis kiitos Mohammad / Iran Mountain Zone!

Pekka Junkala, 18.6.2014 Kokkola

IMG_6588

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s