IRAN RETKIKUNNAN KUULUMISIA

Retkikunta palannut takaisin kotimaan kesään, jos tätä kesäksi voi kutsua kun lämpötila kertoo jostain muusta. Iranissa lämpöä riitti autiomaassa lähemmäs 40C kieppeille. Eli pudotus maan pinnalle ja arkeen kova. Näin myös kulttuurillisestikkin. Reissu oli niin hieno, että sitä ei edes vielä osaa tajutakkaan mitä on saanut kokea.

SAMSUNG

Blogin seuraajia valitettavasti kohtasi Iranin kanta sosiaalisiin medioihin. Emme päässeet Iranista käsin päivittämään blogia / facebookia. Eli kuvat ja jutut matkalta tullaan lisäämään blogiin lähiviikkoina. Vietetään juhannus ja annetaan pölyn laskeutua.

WP_20140607_001

Aikaisemmin kirjoitin aavistelevani monen ennakkoluulon ja käsityksen Iranista muuttuvan matkan varrella. Näin kävikin ja vieläpä erittäin posiitiivisessa mielessä. Tätäkin on vaikea pukea sanoiksi, mutta matka omalta osaltani sijoittuu kärkipäähän kokemistani matkoista ympäri maailman.

WP_20140609_13_45_19_Panorama

Kiipeilyllinen osuus tiedettiin olevan ennakkoon haasteellinen nopean nousuvauhdin vuoksi. Sopeutumisaika oli käytännössä liian lyhyt joka tiedettiin ja tietoisella riskillä toteutettiin. Huipun saavutti 6 taistelijaa, joka sinänsä hyvä luku. Ottaen huomioon huiputuspäivän korkean nousumetrimäärän ja haasteellisen kelin. Huiputuspäivälle sattui kova tuuli ja huono näkyvyys. Onnistumisprosentti olisi ollut korkeampi, jos retkikuntaa ei olisi kohdannut vatsavaivat. Kokonaisvahvuudestamme (14) joutui peräti 12 henkeä turvautumaan antibiootteihin.

Huipun saavuttivat: Keijo Kangasluoma, Tommi Niemi, Seppo Ingberg, Vivan Nyman, Heidi Luokkala ja Pekka Junkala

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s